Felkészültek: Egerben is rajthoz álltak Érdiék az ERC-szezon előtt

Az orfűi Rali3-as futam után az Eger Ralin is ott volt az ifj. Érdi-Kovács páros az R5-ös Skodával és bár utóbbi versenyen a vége nem lett az igazi, így is eredményesnek értékelik az eseményeket.

Az orfűi tesztversenyen megnyerte a licenszes kategóriát ifj. Érdi Tibor és Kovács Szabolcs a Skoda Fabiával, ezek után pedig Egerben is rajthoz állt a páros – igaz, ez már nem alakult számukra olyan jól. „Tíz év után indultam újra az Eger Ralin, akkor majdnem megnyertem, egy defekt választott el tőle és a sors fintora, hogy most, tíz évvel később, ugyanúgy, ugyanazon a pályán szintén defektet kaptunk” – kezdte a beszámolót ifj. Érdi Tibor.

„Tizenkét felnink görbült el, elkoptak a kartervédők, úgyhogy keletkezett némi kár az autóban és azt a parádi gyorsaságit a defekt után nem is erőltettem a későbbi körökben, inkább elspóroltam. A célunk az volt, hogy legyen bennünk kilométer és bár a pályákban nem sok közös van, de mégis készülni tudjunk a Kanári-szigeteken rendezendő ERC-futamra. Ebből a szempontból eredményesnek ítélem ezt és az orfűi futamot is, értek új impulzusok és az ember mindig ebből tanul” – értékelt az abszolút hetedik helyen záró pilóta.

És hogy mit lehetett megtanulni? „Voltak jó részeredményeink, amelyekkel elégedett voltam, de összességében bennem is és a beállításokban is maradt még. Azokon a részeken, ahol igazán pontosan kell menni, ott mindig kicsit sodródva érkeztem, ami a nézőknek tetszik, de a stoppernek kevésbé. Ebben még fejlődni kell, magabiztosabbá és pontosabbá kell válnom, illetve a beállításokon is javítani, amihez természetesen kell a tapasztalat, a kilométer.”

A következő állomás viszont már az Európa-bajnokság és a Kanári-szigetek, amit Érdi saját bevallása
szerint hónapok óta vár. „Ha sikerül jól beállítani az autót, akkor szeretnék azért valahova az első nyolc-tíz környékére odaérni, de ez ilyenkor még teljes homály, hiszen nevezési lista sincs. A pályákat és a versenyt szeretem,
kategóriát nyertem már itt, de a tempónkat tekintve inkább az év második fele lesz majd mérvadó.”

Related posts